Followers

laman utama

Ini Diriku

Ini Diriku

Friday, January 13, 2012

Ada jugak yang tak tahu Facebook tu amende??


Gambar diatas menunjukkan rancangan game show yang di jalankan dimana entah.. yang pasti di muka bumi Allah s.w.t yang permai lagi indah ini. Dipendekkan cerita keluarlah soalan seperti yang ditunjukan diatas ini:

Which of these is not a web Browser
A.Firefox
B.Opera
C.Facebook
D. Chrome

Dukacita dimaklumkan bahawa peserta tersebut tidak pasti jawapannya, sungguh tragis, mungkin beliau masih menggunakan friendster dan myspace agaknya la, lantas tidak mengerti apa sebenarnya 'Facebook".Lalu untuk menyelamatkan diri beliau(peserta) telah menggunakan talian hajat dan hasilnya  83 % menberikan jawapan adalah 'C',Nasib baik 83% kalau 100% jawapannya nampaknya hang sorang jer yang tak tahu dalam dewan tu apa tu 'web browser'

Kepada pembaca yang nak tahu web Brower tu menda boleh klik link di bawahKomen penulis: Menda diatas adalah soalan pengetahuan am.. walaupun kita tak tahu apa menda tu tapi kita boleh buat penilaian kita sendiri tentang pilihan jawapan yang diberikan.. nampak sangat jawapan untuk "C" tu jauh sangat berbanding jawapan-jawapan yang lain dan mungkin kekeliruan adalah untuk pilihan jawapan "B" iaitu Opera.


No comments: